Kulturnatt - Utekino
Sep
13
8:00 PM20:00

Kulturnatt - Utekino

Kom og bli med på Fitzcarraldo`s hasardiøse, fantastiske, magiske, vakre og farlige dampskipsreise, inn i det mørkeste Amazonas, akkompagnert med verdens skjønneste operamusikk.

Den enestående operafilmen Fitzcarraldo fra Amazonas blir fremført ved Akerselvas kilde; Frysja. Fitzcarraldo er en irsk eventyrer i Peru i begynnelsen av det 20. århundre, som drømmer om å bygge et operahus i jungelen og bringe operalegenden Enrico Caruso dit. Operahuset vil han finansiere ved å bli gummibaron av det eneste gjenværende gummiområdet lengst inn i Amazonas.

Operasangerinne Gjøril Songvoll innleder aftenen med levende operasang!

Dette blir en magisk aften av de sjeldne langs Oslo`s ”Amazonas”; Akerselva - og Frysja kunstnersenter.

Filmen er regissert av Werner Herzog (1982) og hovedrollen spilles av legenden Klaus Kinski. I tradisjons ånd, vises filmen ute med en original film fremviser i 35 mmm format.
Ta med varmt tøy, pledd og egen stol.

Arrangementet er en del av Oslo Kulturnatt med gratis entré

https://nab.no/kultur/inviterer-til-kino-opera-suppe-og-bal-ved-elvebredden/19.19315

View Event →
Oslo Open
Apr
28
12:00 AM00:00

Oslo Open

Kunstnerne på Frysja kunstnersenter har åpne atelierer
SØNDAG 28 APRIL 

Det blir café i Fellesrommet. 

Velkommen!

Hvordan jobber en kunstner? Hva er et atelier? Ønsker du å bygge opp din egen kunstsamling? Besøk Oslo Open og hør kunstneren formidle tankene bak sin egen kunst samt se kunsten før den havner på galleri eller museum.

Oslo Open er Norges største kunstfestival og gir publikum mulighet til å se kunst i kunstnerens atelier. Under arrangementet åpner 350-400 av Oslos kunstnere dørene for publikum. Det er duket for en intensiv helg full av unike kunstopplevelser og mulighet for å delta på arrangementer som Åpne Atelierer, Barnas Oslo Open (BOO!) Guidede Turer samt en rekke utstillinger arrangert av og med byens kunstnere. Oslo Open har årlig rundt 9000 besøkende, er åpent for alle. https://osloopen.no 

Oslo_Open_19.JPG
View Event →
Utekino - De dødes tjern (1958) med innledning av Henny Moan
Sep
14
8:00 PM20:00

Utekino - De dødes tjern (1958) med innledning av Henny Moan

Kulturnatt på Frysja 14. september kl 20.00

Kunstnerne på Frysja kunstnersenter inviterer til en skummel, kunstnerisk utekino-aften med visning av den legendariske norske grøsseren De dødes tjern (1958). Filmen introduseres av selveste Henny Moan, som skapte en fascinerende skikkelse av kvinnen som trekkes mot tjernet i filmen. Moan vil også fremføre André Bjerkes dikt Kunstneren, med musikalsk innslag av Frode Barth.

De dødes tjern er regissert av Kåre Bergstrøm og baserer seg på André Bjerkes kriminalroman med samme tittel. Filmen handler om seks unge mennesker som reiser på hyttetur i skogen. I nærheten ligger et tjern, hvor en grufull tragedie fant sted noen tiår tidligere. Sagnet sier at tjernet har et underlig dragsug og at de som kommer dit, tvinges til å drukne seg.

Filmen vises utendørs i 35 mm format. 
Ta med varmt tøy, pledd, skjerf og egen stol/ sitteunderlag. Salg av varm toddy. Filmvisningen er gratis.

Frysja kunstnersenters unike plassering tett på Nordmarka og Maridalsvannet gir en unik og uhyggelig setting for filmen. Velkommen til en opplevelse av de sjeldne!

Arrangementet er støttet av Norsk filminstitutt og Kulturetaten.

https://www.facebook.com/events/278914976025856/

View Event →
Oslo Open
Apr
21
12:00 AM00:00

Oslo Open

Kunstnerne på Frysja kunstnersenter har åpne atelierer
lørdag 21. april kl 12-18.

Det blir café i Fellesrommet. 

Velkommen!


Hvordan jobber en kunstner? Hva er et atelier? Ønsker du å bygge opp din egen kunstsamling? Besøk Oslo Open og hør kunstneren formidle tankene bak sin egen kunst samt se kunsten før den havner på galleri eller museum.

Oslo Open er Norges største kunstfestival og gir publikum mulighet til å se kunst i kunstnerens atelier. Under arrangementet åpner 350-400 av Oslos kunstnere dørene for publikum. Det er duket for en intensiv helg full av unike kunstopplevelser og mulighet for å delta på arrangementer som Åpne Atelierer, Barnas Oslo Open (BOO!) Guidede Turer samt en rekke utstillinger arrangert av og med byens kunstnere. Oslo Open har årlig rundt 9000 besøkende, er åpent for alle. 

https://osloopen.no

View Event →
Dec
2
to Dec 3

JULESALG PÅ FRYSJA

Julesalg.jpeg

JULESALG PÅ FRYSJA lørdag 2. des og søndag 3 des. kl 12-17.00

Julesalget på Frysja er en fast tradisjon første helg i desember og ble første gang arrangert i 1980. 25-30 kunstnere innen ulike grener, som keramikk, grafikk, tekstil, glass, smykker, foto, maleri og skulptur, er med. 

Dette er en fin mulighet for å se hva som rører seg på atelierene og verkstedene - og til å gjøre et kunstkupp. Barn og barnebarn av kunstnerne har julekafé med hjemmebakst og vafler til salgs.
 

View Event →
Oct
5
to Oct 22

SAMLET - en kollektivutstilling med kunstnere fra Frysja Kunstnersenter

plakat-frysja-med-korrufo_orig.jpg

På vegne av BOA har Jannik Abel og Liva Mork satt sammen en bred presentasjon av alle kunstnere som har atelier på Frysja Kunstnersenter i dag. De har valgt salongutstillingen som format, der bildene og objektene henger tett i tett, for å gi alle muligheten til å bidra og for å få frem mangfoldet i teknikker og generasjoner, alt er samlet her. 
http://www.b-oa.no/7---samlet.html

Utstillingen er knyttet opp mot utstillingen til Brigitte Sigmundstad som viser
JEG MÅ TIL BUNNS HER - en film om Frysja Kunstnersenter. 

View Event →
KULTURNATT PÅ FRYSJA KUNSTNERSENTER
Sep
15
9:00 PM21:00

KULTURNATT PÅ FRYSJA KUNSTNERSENTER

Velkommen til stumfilmkonsert på Frysja kunstnersenter! 
Kunstnerne på Frysja viser stumfilmklassikeren Nosferatu fra 1922 av F. W. Murnau med musikk av selveste Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær! Ta med varmt tøy, pledd, skjerf, egen stol og la gyset sige inn over deg med tåken fra Akerselva… Dette blir en opplevelse av de sjeldne!

NOSFERATU (originaltittel: Nosferatu, eine Symphonie des Grauens) er en tysk stumfilm-grøsser fra 1922 regissert av F. W. Murnau. Rollen som Grev Orlok spilles av Max Schreck, mens Gustav von Wangenheim spiller rollen som eiendomsmegleren som besøker Orlof. Filmen er løst basert på Bram Stokers kjente roman Dracula, fra 1897. Filmskaperen måtte endre flere detaljer på grunn av at filmselskapet ikke klarte å få rettighetene til boka. Vampyr ble derfor endret til Nosferatu og Grev Dracula til Grev Orlof. Max Schreck spilte rollen som Grev Orlof så overbevisende og oppførte seg så merkelig under innspillingen at det begynte å oppstå myter om at han var vampyr i virkeligheten. Nosferatu er ansett som en av de mest betydelige filmene innen skrekkfilmsjangeren og en av de mest kjente innen tysk ekspresjonisme. (Kilde: Wikipedia)

NILS PETTER MOLVÆR og BUGGE WESSELTOFT har begge arbeidssted på Frysja kunstnersenter. De er blant Norges ledende jazzmusikere, komponister og produsenter, med henholdsvis trompet og piano som hovedinstrumenter. 

FRYSJA KUNSTNERSENTER er et kunstnerfellesskap som er etablert i O. Mustad og Søns gamle fabrikkbygninger ved den øvre delen av Akerselva i Oslo. Kunstnersentret eies av Oslo kommune og administreres av Kulturetaten. Atelierene er subsidiert av kommunen og gir pr i dag arbeidsplass til 53 profesjonelle kunstnere. Et tildelingsutvalg bestående av kunsthåndverkere, billedkunstnere og representanter fra Kulturetaten tildeler lokalene etter søknad. Det legges vekt på høy kunstnerisk aktivitet og kvalitet. 

Arrangementet er støttet av Oslo kommune. 

View Event →
OSLO OPEN 2017
Apr
23
12:00 PM12:00

OSLO OPEN 2017

Kunstnerne på Frysja kunstnersenter har åpne atelierer søndag 23. april kl 12-18. Velkommen!

Hvordan jobber en kunstner? Hva er et atelier? Ønsker du å bygge opp din egen kunstsamling? Besøk Oslo Open og hør kunstneren formidle tankene bak sin egen kunst samt se kunsten før den havner på galleri eller museum.

Oslo Open er Norges største kunstfestival og gir publikum mulighet til å se kunst i kunstnerens atelier. Under arrangementet åpner 350-400 av Oslos kunstnere dørene for publikum. Det er duket for en intensiv helg full av unike kunstopplevelser og mulighet for å delta på arrangementer som Åpne Atelierer, Barnas Oslo Open (BOO!) Guidede Turer samt en rekke utstillinger arrangert av og med byens kunstnere. Oslo Open har årlig rundt 9000 besøkende, er åpent for alle og har gratis inngang.

Mer informasjon: osloopen.no

View Event →