KULTURNATT PÅ FRYSJA KUNSTNERSENTER
Sep
15
9:00pm 9:00pm

KULTURNATT PÅ FRYSJA KUNSTNERSENTER

Velkommen til stumfilmkonsert på Frysja kunstnersenter! 
Kunstnerne på Frysja viser stumfilmklassikeren Nosferatu fra 1922 av F. W. Murnau med musikk av selveste Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær! Ta med varmt tøy, pledd, skjerf, egen stol og la gyset sige inn over deg med tåken fra Akerselva… Dette blir en opplevelse av de sjeldne!

NOSFERATU (originaltittel: Nosferatu, eine Symphonie des Grauens) er en tysk stumfilm-grøsser fra 1922 regissert av F. W. Murnau. Rollen som Grev Orlok spilles av Max Schreck, mens Gustav von Wangenheim spiller rollen som eiendomsmegleren som besøker Orlof. Filmen er løst basert på Bram Stokers kjente roman Dracula, fra 1897. Filmskaperen måtte endre flere detaljer på grunn av at filmselskapet ikke klarte å få rettighetene til boka. Vampyr ble derfor endret til Nosferatu og Grev Dracula til Grev Orlof. Max Schreck spilte rollen som Grev Orlof så overbevisende og oppførte seg så merkelig under innspillingen at det begynte å oppstå myter om at han var vampyr i virkeligheten. Nosferatu er ansett som en av de mest betydelige filmene innen skrekkfilmsjangeren og en av de mest kjente innen tysk ekspresjonisme. (Kilde: Wikipedia)

NILS PETTER MOLVÆR og BUGGE WESSELTOFT har begge arbeidssted på Frysja kunstnersenter. De er blant Norges ledende jazzmusikere, komponister og produsenter, med henholdsvis trompet og piano som hovedinstrumenter. 

FRYSJA KUNSTNERSENTER er et kunstnerfellesskap som er etablert i O. Mustad og Søns gamle fabrikkbygninger ved den øvre delen av Akerselva i Oslo. Kunstnersentret eies av Oslo kommune og administreres av Kulturetaten. Atelierene er subsidiert av kommunen og gir pr i dag arbeidsplass til 53 profesjonelle kunstnere. Et tildelingsutvalg bestående av kunsthåndverkere, billedkunstnere og representanter fra Kulturetaten tildeler lokalene etter søknad. Det legges vekt på høy kunstnerisk aktivitet og kvalitet. 

Arrangementet er støttet av Oslo kommune. 

View Event →
OSLO OPEN 2017
Apr
23
12:00pm12:00pm

OSLO OPEN 2017

Kunstnerne på Frysja kunstnersenter har åpne atelierer søndag 23. april kl 12-18. Velkommen!

Hvordan jobber en kunstner? Hva er et atelier? Ønsker du å bygge opp din egen kunstsamling? Besøk Oslo Open og hør kunstneren formidle tankene bak sin egen kunst samt se kunsten før den havner på galleri eller museum.

Oslo Open er Norges største kunstfestival og gir publikum mulighet til å se kunst i kunstnerens atelier. Under arrangementet åpner 350-400 av Oslos kunstnere dørene for publikum. Det er duket for en intensiv helg full av unike kunstopplevelser og mulighet for å delta på arrangementer som Åpne Atelierer, Barnas Oslo Open (BOO!) Guidede Turer samt en rekke utstillinger arrangert av og med byens kunstnere. Oslo Open har årlig rundt 9000 besøkende, er åpent for alle og har gratis inngang.

Mer informasjon: osloopen.no

View Event →